TIPS VOOR EEN GESLAAGD TUINFEEST

Koelkast glasdeur groot Imagine Event & Parytverhuur

Het is zomer, lekker warm, zonnetje schijnt. Tijd voor een tuinfeest. Maar hoe organiseer je een tuinfeest waar nog lang over wordt nagepraat, en dan wel in positieve zin? Hier lees je de beste tips om van jouw tuinfeest een succes te maken. Ook als het weer je op het laatste moment in de steek laat.

DE LOCATIE VOOR HET TUINFEEST

Een tuinfeest hoort natuurlijk in een tuin gegeven te worden. Maar als je zelf geen tuin hebt of onvoldoende ruimte, kun je bijvoorbeeld ook een landhuis of andere locatie afhuren voor je tuinfeest. Een goedkopere oplossing is om het feest te geven bij familie, vrienden of op straat, gezellig met de buren. Bedenk bij een straatfeest wel dat je hiervoor toestemming moet hebben, je mag niet zomaar een straat afzetten. De opstelling van tafels, hangtafels of stoelen is belangrijk. Maak er geen grote kring van, we zitten niet op de kleuterschool voor het kringgesprek. Gezelliger is het om kleine groepjes stoelen en krukken te verdelen, afgewisseld met statafels. Zo kan iedereen zelf bepalen waar hij of zij staat of zit. De kans dat iedereen op dezelfde plaats blijft staan is zo ook een stuk kleiner. Misschien ontstaan er zo wel hele leuke contacten.

WAT BIED JE JE GASTEN TE ETEN AAN?

Je kunt je tuinfeest nog leuker maken met een barbecue. Heb je daar geen zin in, dan kun je bij een cateraar een koud en / of warm buffet bestellen. Dit hoef je alleen maar neer te zetten. Kies je voor een barbecue, zorg dan voor een gevarieerd aanbod. Steeds meer mensen eten geen of minder vlees. Er zijn prima vegetarische alternatieven te koop. Per persoon hanteer je ongeveer 300-400 gram vlees, vis of vegetarische varianten en 150-200 gram salade. Nog wat vers fruit, stokbrood en verschillende sauzen erbij, dan is de barbecue helemaal klaar voor een geslaagd tuinfeest en gaat er niemand met een knorrende maag huiswaarts.

MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK MET DE DRANKJES

Als je niet de hele avond voor barkeeper wilt spelen, zet je een drankentafel neer. Op de tafel zet je flessen limonade en wijn, vergeet ook het koele (kraan)water niet, en flesjes bier of beter nog een thuistap (eventueel te huur). Gebruik bij voorkeur wegwerpglazen. Misschien iet zo charmant, maar het scheelt je enorm veel afwas. Het aanbod aan drankjes stem je uiteraard af op het gezelschap en het tijdstip van het tuinfeest. Bij de lunch wordt er over het algemeen geen of weinig alcohol gedronken, later op de avond wellicht wat meer. Zorg ook voor voldoende alcoholvrij aanbod voor degenen die nog auto moeten rijden of sowieso geen alcohol willen drinken. Het is ook leuk om verschillende cocktails aan te bieden. Mojito en Tequila Sunrise doen het altijd erg goed. Om je dranken lekker koel te houden, kun je een koelkast op of naast je tafel zetten, maar bij wijze van alternatief kun je ook een emmer vullen met ijsklontjes, speciale coolers met lichten erin gebruiken. Een flinke bak met ijskoud water om flessen drank in te zetten voldoet ook, maar ververs deze wel met enige regelmaat. Let op: Rode wijn drink je ongekoeld, witte wijn en rosé worden gekoeld geserveerd.

WELKE MUZIEK DRAAI JE OP JE TUINFEEST EN HOE VOORKOM JE OVERLAST?

Voor de broodnodige gezelligheid kun je muziek afspelen op je tuinfeest. Muziek kan heel verschillend zijn en niet iedereen houdt van dezelfde muziek. Zorg dus voor een gevarieerd aanbod. Een idee is om alvast een playlist te maken. Die playlist kun je dan op je telefoon zetten of op een CD branden. Stream de muziek naar een speaker die op een veilige plaats ligt of staat zodat de gasten er niet bij kunnen. Zet de muziek niet te hard. De buren zullen dat niet leuk vinden. Heb je zelf geen geen muziekinstallatie? Bij Imagine Event & Partyverhuur huurt u muziekinstallaties. Dan ben je in ieder geval verzekerd van goed geluid.

Tip: nodig de buren ook uit voor je feest, dat voorkomt klachten over overlast.

Is de buren uitnodigen geen optie, informeer ze dan van tevoren dat er een feestje is en dat er wellicht wat overlast is. Geef aan tot hoe laat het feest duurt en houd je ook aan die eindtijd. Harde muziek heeft behalve overlast nog een ander nadeel: het is dan nauwelijks mogelijk om op een normale manier een gesprek te voeren. Zoek je inspiratie voor muziek op je tuinfeest? Op YouTube of Spotify staan handige playlists die onder andere gekoppeld zijn aan een thema, bijvoorbeeld de 60’s, rock, Nederlandstalig of easy listening.

VERLICHTING EN VERSIERING

Geef niet te veel geld uit aan dure verlichting en fancy versieringen, vaak is huren interessanter dan kopen. Het is zonde om voor een avond dure dingen aan te schaffen die je daarna niet meer gebruikt. Gebruik geen kaarsjes, want die gaan continue uit door de wind en kunnen bovendien voor brandgevaar zorgen. Dat laatste geldt ook voor tuinfakkels. Wil je die gebruiken, zet ze dan op een veilige plaats en zet een emmer water of zand neer om een beginnende brand meteen te kunnen blussen. Je kunt ook lampjes op batterijen gebruiken of lampen die werken op zonne-energie. Je kan kiezen voor kleine lampionnetjes aan een snoer die heel de zomer buiten kunnen hangen of voor lampjes die je op tafel zet of hangt aan tuinmeubelen en hekken. Er zijn ook bloembakken te koop die licht geven. Die geven een sfeervol en zacht licht. Ook praktisch als je in je tuin de weg wilt kunnen vinden in het donker. Als je tuinfeest een thema heeft, dan kun je hier de versieringen op aanpassen. Ook kun je met 1 of 2 kleuren werken, zoals oranje als het om een gezellige voetbalavond van het Nederlands Elftal gaat, of geel en rood als je tuinfeest een Spaans tintje heeft.

Wist je dat we bij Imagine Event & Partyverhuur alles voor een geslaagd tuinfeest hebben? Naast de verhuur van geluid en licht, verhuren we ook voordelige easy-up tenten, party-tenten en kunnen we jouw tuin helemaal naar wens inrichten. Vraag direct naar de mogelijkheden of bekijk ons verhuuraanbod.

WAT DOE JE ALS HET WEER NIET MEEWERKT?

Ook als het midden in de zomer is, dan nog kan het weer op het laatste moment roet in het eten gooien. Is er slecht weer voorspeld, zorg dan voor een alternatief. Je kunt de tuin voorzien van partytenten. Die voldoen als er lichte regen wordt voorspeld of als de temperatuur het wat laat afweten. Wordt er onweer of stevige wind voorspeld, verplaats het feest dan naar een binnen locatie, om ongelukken te voorkomen. Je wilt niet meemaken dat er attributen in het rond vliegen en er daardoor misschien zelfs gewonden vallen.

Wil je de organisatie van het tuinfeest uit handen geven? Laat je verrassen door de mogelijkheden van Imagine Event & Partyverhuur . Wij staan voor ieder feest klaar! Vraag naar de mogelijkheden en ontvang een vrijblijvende prijsopgave.

Ruim 300 artikelen

Geluidsinstallatie huren bij de ene leverancier, houten vloer bij de andere? Niet nodig! Met ons uitgebreide aanbod aan feest benodigdheden huurt u rechtstreeks alles wat u nodig heeft.

24/7 bereikbaar

Wij zijn er voor onze klanten. Altijd en overal. Dag en nacht. Razendsnel schakelen voor last-minute partyverhuur? Laat ook dat maar aan ons over!

100% kwaliteit

Kwaliteit telt. Daarom werken we alleen met de allerbeste apparatuur en materialen. Bovendien controleren en testen we deze na elk gebruik. Zo bent u altijd zeker van producten die 100% werken!

Waarom Imagine?

Heeft u iets te vieren?

Bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten en festivals. We verzorgen ze al meer dan 20 jaar. Daarom weten we precies wat u nodig heeft om een knaller van een evenement te organiseren! Zelf, of met onze hulp. Want behalve partyverhuur van o.a. licht- en geluidsets, microfoons, mengpanelen, rookmachines, plasmaschermen, videowalls, partytenten, meubilair, aggregaten, kassa units, lichtmasten, dranghekken, beveiligingsmaterialen en toiletten, kunt u ook de complete planning, organisatie en realisatie van uw evenement aan ons overlaten. Omdat we centraal in Midden-Nederland direct aan de A15 te vinden zijn, kunt u ons makkelijk bereiken vanuit het hele land, want we zijn vlakbij Gorinchem, Leerdam, Geldermalsen, Tiel en Den Bosch gevestigd. Natuurlijk bezorgen we alle feestbenodigdheden ook met veel liefde in elke (uit)hoek van Nederland!