FEEST ORGANISEREN? BEKIJK ONZE CHECKLIST VOOR EEN GESLAAGD FEEST

Picknickbank staal/hout Imagine Event & Partyverhuur

Wil je binnenkort een feest organiseren? Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, bruiloft op eigen terrein of bijvoorbeeld het jaarlijkse bedrijfsfeest. Uiteraard wil je dat het evenement een groot succes wordt. Bij een geslaagd feest hoort een organisatietalent! Ben jij dat? Dan gaat het natuurlijk helemaal goed komen. Onderstaande checklist kun je gebruiken als handvatten voor het organiseren van een top feest. Alle benodigdheden voor het feest kun je bij ons huren. Wij leveren alles bij jou locatie.

Ben je iemand die wat moeite heeft met het organiseren van een feest? Geen nood! Je kunt natuurlijk ook heel de organisatie uit handen geven. Zo hoef je tijdens het feest alleen te genieten. Bij Imagine Event & Partyverhuur weten we hoe we een geslaagd feest kunnen organiseren. Van bar inrichtingen tot meubilair. Van geluidsinstallatie tot vergunningen. Bij Imagine Event & Partyverhuur ben je aan het juiste adres. Heb je vragen of hulp nodig? Ons team staat klaar om je te helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

20X TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN FEEST

Onderstaande tips zijn toe te passen op ieder evenement. Van het organiseren van een bedrijfsfeest tot een verjaardag of bruiloft.

1. HOEVEEL MAG HET FEEST KOSTEN? BEPAAL EERST HET BUDGET

De eerste stap die je zet, is het vaststellen van het budget. Dat doe je door eerst te bepalen hoeveel gasten er op het feest komen. Door vast te stellen wie er in ieder geval moeten komen, heb je alvast een idee hoeveel geld het feest zal gaan kosten. Heb je een groter budget? Dan kan je de gastenlijst misschien iets uitbreiden?

2. BEPAAL DE DATUM VAN JE FEEST. HOU REKENING MET HET VOLGENDE:

Het is leuk om een gastenlijst op te stellen, maar het is nog leuker als de gasten ook echt komen. Daarom is het belangrijk om een goede dag voor jouw feest te kiezen. Denk dan in de eerste plaats aan het weekend, met een lichte voorkeur voor vrijdag en zaterdag. Kijk ook even of er niet al een ander evenement of activiteit gepland staat op die dag. Het zou zonde zijn als mensen moeten kiezen tussen twee verschillende evenementen.

3. BEPAAL DE LOCATIE VAN JE EVENEMENT. WAAR WORDT HET FEEST GEGEVEN?

Het ideale feest heeft ook een ideale locatie. Soms kan dat gewoon thuis zijn, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Zorg in ieder geval dat je een plek kiest waar voldoende ruimte voor alle gasten is. Betrek bijvoorbeeld de tuin erbij als het weer dat toelaat. Al kun je natuurlijk ook gewoon een tent huren. Zo kun je onder alle omstandigheden een leuke tijd hebben met elkaar. Ga je een feest organiseren op eigen locatie? Houd er dan rekening mee dat alles op locatie aanwezig moet zijn. Bij Imagine Event & Partyverhuur kun je terecht voor de verhuur van tenten, meubilair, verlichting, geluidsinstallaties tot aan catering en barpersoneel. Wij helpen je van A tot Z.

4. PROMOTIE: MAAK HET TIJDIG BEKEND

Zorg dat iedereen die uitgenodigd is, tijdig weet wat er gaat gebeuren. Dat doe je natuurlijk aan de hand van een mooie en aantrekkelijke bekendmaking. Maak hiervoor een mooie uitnodiging, flyer, website, Facebook evenement of iets dergelijks. Zet op de uitnodiging ook direct een aantal praktische zaken die meespelen. Ga je trouwen? Dan is het een aanrader om daggasten ruim van te voren een ‘Save the date’ kaart te sturen!

5. SOMMIGE MENSEN WILLEN ZITTEN OP EEN FEEST: ZORG VOOR COMFORT

Een veelgemaakte fout op feesten is het idee dat staan wel goed genoeg is. Zeker wanneer je feest wat langer zal duren, is het wel zo gemakkelijk als er ook mogelijkheden zijn om te zitten. Betrek je de tuin bij de feestlocatie, dan kun je zelf voor een mooie en ontspannen loungesfeer kiezen. Zorg in ieder geval voor enkele klapstoelen die gemakkelijk te pakken zijn. Heb je zelf niet genoeg meubilair? Ook meubilair kun je voordelig bij ons huren. Op onze verhuurpagina is een deel van ons partyverhuur aanbod te bekijken.

6. HUUR ALLES WAT BREEKBAAR IS

Er zijn twee redenen waarom servies en glas huren aan te raden is. In de eerste plaats weet je dan dus zeker dat je er voldoende van hebt. Daarnaast is het ook na het feest minder werk, doordat je je eigen servies niet hoeft schoon te maken. Je kunt ook kiezen voor plastic en karton, maar dat is dan weer minder milieubewust.

7. EEN GOEDE GARDEROBE

Nog meer zaken van praktische aard. Ook de garderobe moet op orde zijn. Dat red je waarschijnlijk niet alleen met je eigen kapstok. Daarom is het slim om voor een aantal rekken te zorgen waar de jassen aan gehangen kunnen worden. Die zijn gewoon te huren en dus gemakkelijk te krijgen. Kapstokken verhuren we al vanaf €12,50.

8. KOELKAST HUREN? WAT STAAT ER ALLEMAAL IN DE KOELKAST?

Ken je je gasten goed genoeg? Dan weet je vast wel wat ze graag drinken. Dat is wel zo gemakkelijk, want aan de hand daarvan kun je je koelkast vullen voor het feest. Ga je zelf drank inkopen? Dan wil je natuurlijk ongeveer weten hoeveel drank je nodig hebt. Gemiddeld kun je uitgaan van twee drankjes per uur, Vermenigvuldig dit met het aantal gasten en het aantal uren. Let op: dit is een gemiddelde. Jij kent je gasten natuurlijk het beste. Als het stevige drinkers zijn, koop je wat meer in. Heb je zelf te weinig ruimte voor de koeling? Huur dan een koelkast of koelwagen! Dan ben je verzekerd van een koel drankje. Wist je dat je via Imagine Event & Partyverhuur ook de catering kunt laten regelen? Wel zo makkelijk. Alles wat overblijft, nemen we gewoon weer mee terug. Vraag naar de mogelijkheden.

9. BAR HUREN?

Kies je voor selfservice of huur je een bar? Het mooiste is om voor een echte bar te gaan als dit binnen je budget past. Zo kun je wat verder gaan dan een frisdranken, koffie of biertje. Er zijn heel veel verschillende opties op dit gebied, dus er is altijd wel een bar voor jouw feest te vinden. Bij Imagine Event & Partyverhuur verhuren wij hele mooie barren. Laat je verrassen door het aanbod.

10. CATERING INHUREN: DE HAPJES VERZORGEN

Catering zelf doen of inhuren? Als je dan toch voor een wat uitgebreider drankassortiment kiest, dan is het wel zo leuk om ook voor de hapjes voor een wat uitgebreider assortiment te kiezen. Natuurlijk moet dit wel in het budget passen. Aan de andere kant kan het laten verzorgen van de hapjes jou veel zorgen voor en na het feest schelen. Je hoeft niets te bedenken, niet rond te gaan en niets op te ruimen.

11. VERZORG ZELF EEN BARBECUE

In plaats van het inhuren van een cateraar, kun je ook voor een barbecue kiezen. In dat geval is er natuurlijk maar één ding echt belangrijk op je feest: je moet er dan voor zorgen dat je een goede barbecue inhuurt. Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij wil eten.

12. DE AANKLEDING VAN HET FEEST

Natuurlijk kan je de stoelen opzijschuiven en een leuke kring van de stoelen en banken maken, maar wil je er een echt feest van maken, dan is het wel zo leuk om ook voor een beetje aankleding te zorgen. Enkele ballonnen en wat slingers kunnen al heel veel doen, maar eigenlijk is alles mogelijk tegenwoordig. Werk altijd aan de hand van een thema.

13. DE SOUND VAN HET MOMENT

Zorg voor een goede geluidsinstallatie. Die kan je laten bemannen door een echte DJ. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon Spotify, Apple Music of je eigen smartphone eraan te koppelen en een playlist af te spelen. Voor het huren van een geluidsinstallatie, met of zonder DJ, ben je bij Imagine Event & Partyverhuur aan het goede adres. Geluidsset en verlichting huren? Wij verhuren alles voor een top feest. Ook voor een professionele geluidsinstallatie en verlichting ben je bij ons aan het juiste adres. Goed geluid is wel afhankelijk van de locatie. Laat je goed adviseren door een van onze medewerkers. Naast een geluidsset kunnen we ook een DJ of band voor het feest regelen.

14. DENK AAN DE HYGIËNE

Een andere factor van belang is de hygiëne. Die moet wel goed op orde zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het toilet wel goed schoon blijft. Hoe groter het feest, hoe lastiger dit wordt. Dan is het huren van een toilet absoluut een goede optie. Ook belangrijk is de zorg voor een ruimte voor de rokers. Wil je ervoor zorgen dat de rokers voldoende comfort hebben? Zorg er dan voor dat bijvoorbeeld de zitplaatsen en asbakken hier goed verzorgd zijn. Leeg de asbakken ook tijdig.

15. ZORG DAT HET VEILIG IS

Veiligheid is een belangrijke zaak. Zorg bijvoorbeeld dat er blusmateriaal binnen handbereik is om te zorgen dat elk brandje direct geblust kan worden. gaat het om een veel groter publiek? Denk dan ook aan het inhuren van toezicht om het jou wat gemakkelijker te maken.

16. EEN FOTOGRAAF HUREN

Je wilt natuurlijk zelf ook genieten van het feest. Zowel op het moment zelf als de velen jaren erna. Daarom is het slim om niet zelf met een fototoestel op het feest te lopen. Slimmer is het om gewoon een fotograaf aan het werk te zetten. Wil je iets bijzonders doen? Zet dan een aantal wegwerpcamera’s neer die door de gasten zelf te bedienen zijn.

17. ENTERTAINMENT VOOR DE KINDEREN

Ben je in de fase van je leven dat jij en je vrienden kinderen hebben? Dan komen die natuurlijk mee naar het feest. Dan is het verstandig om ook voor amusement voor de kinderen te zorgen. Het is slim om bij het inrichten van het feest ook aandacht te besteden aan een hoekje voor de kinderen. Let wel op dat je iets kiest wat voor alle leeftijden is.

18. EEN GASTHEER OF GASTVROUW

Wil je ook zelf van je feest kunnen genieten? Dan kies je ervoor om een gastheer of gastvrouw in te huren. Er zijn verschillende opties bij professionele bedrijven waar je veel aan kunt hebben. Dat zal bovendien alleen maar bijdragen aan de sfeer.

19. LEUKE DINGEN DOEN

Maak het feest compleet door ook voor wat entertainment te zorgen. Afhankelijk van wie jij bent en wie je gasten zijn, kun je aan van alles denken. Van karaoke tot een echte zanger, van een band tot een DJ en van een goochelaar tot een professionele kok.

20. ZORG DAT IEDEREEN OP DE HOOGTE IS

Tot slot is er nog één ding van belang. Je hebt je gasten al op de hoogte gebracht. Nu moet je ook nog de omwonenden op de hoogte brengen, voor zover die niet uitgenodigd zijn natuurlijk. Laat in ieder geval de buren  weten wat er gaat gebeuren. Wanneer je een feest gaat geven, wil je natuurlijk niet meer overlast bezorgen dan nodig. Door het van tevoren te bespreken voorkom je veel problemen achteraf.

Ruim 300 artikelen

Geluidsinstallatie huren bij de ene leverancier, houten vloer bij de andere? Niet nodig! Met ons uitgebreide aanbod aan feest benodigdheden huurt u rechtstreeks alles wat u nodig heeft.

24/7 bereikbaar

Wij zijn er voor onze klanten. Altijd en overal. Dag en nacht. Razendsnel schakelen voor last-minute partyverhuur? Laat ook dat maar aan ons over!

100% kwaliteit

Kwaliteit telt. Daarom werken we alleen met de allerbeste apparatuur en materialen. Bovendien controleren en testen we deze na elk gebruik. Zo bent u altijd zeker van producten die 100% werken!

Waarom Imagine?

Heeft u iets te vieren?

Bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten en festivals. We verzorgen ze al meer dan 20 jaar. Daarom weten we precies wat u nodig heeft om een knaller van een evenement te organiseren! Zelf, of met onze hulp. Want behalve partyverhuur van o.a. licht- en geluidsets, microfoons, mengpanelen, rookmachines, plasmaschermen, videowalls, partytenten, meubilair, aggregaten, kassa units, lichtmasten, dranghekken, beveiligingsmaterialen en toiletten, kunt u ook de complete planning, organisatie en realisatie van uw evenement aan ons overlaten. Omdat we centraal in Midden-Nederland direct aan de A15 te vinden zijn, kunt u ons makkelijk bereiken vanuit het hele land, want we zijn vlakbij Gorinchem, Leerdam, Geldermalsen, Tiel en Den Bosch gevestigd. Natuurlijk bezorgen we alle feestbenodigdheden ook met veel liefde in elke (uit)hoek van Nederland!