EERSTE HULP VOOR EEN GESLAAGDE “CORONABRUILOFT”

Een Coronabruiloft plannen of toch uitstellen? Nu het coronavirus alles veranderd heeft, is het belangrijk om ook slim om te gaan met de manier waarop je je bruiloft plant. Dat hoef je gelukkig niet helemaal alleen te doen, ons team staat graag voor u klaar. Corona hoeft namelijk niet te betekenen dat de bruiloft niet door kan gaan.

Goed nieuws! Vanaf 1 juli is er weer sprake van een versoepeling omtrent de Corona maatregelen.

Onderstaand de belangrijkste punten:

Algemene regels voor activiteiten binnen:

  • We houden 1,5 meter afstand van anderen.
  • Maximaal 100 personen per ruimte met vaste zitplaatsen (exclusief personeel).
  • Geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck vooraf.

Algemene regels voor activiteiten buiten:

  • We houden 1,5 meter afstand van anderen.
  • Maximaal 250 personen (exclusief personeel).
  • In de horeca wordt altijd gewerkt met een vaste zitplaats.
  • Geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. In dierentuinen, pretparken en andere buitenlocaties met doorstroom van bezoekers is 1,5 meter afstand de regel (locaties zorgen zelf voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximumaantal personen.

Voor het complete artikel bezoek de site van Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter -blijft-norm

Trouwen & Corona

Het is belangrijk om eerst de zaken even duidelijk op een rij te hebben. Je mag namelijk ondanks coronavirus gewoon trouwen. Inmiddels mag je dat doen met maximaal 100 gasten, exclusief personeel en andere professionals. Wel is het belangrijk om te beseffen dat er dan wel goed op gelet moet worden welke regels met betrekking tot hygiëne en dergelijke gevolgd moeten worden. Die kunnen namelijk ook in de komende tijd per periode veranderen. Ook zijn er mogelijk verschillende regels per gemeente en per trouwlocatie nu de corona-aanpak meer plaatselijk en regionaal wordt gedaan. Houd dus altijd belangrijke sites van de overheid hiervoor in de gaten. Bovendien houdt ook Imagine Dance-Events je voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen rond trouwen en het coronavirus.

Verplichte regels voor bruiloften in tijden van corona

Er zijn enkele regels verplicht vanuit de overheid. Daarbinnen kan je met de hulp van Imagine Dance-Events nog altijd heel veel leuke dingen doen. Het is vooral belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je maximaal 100 personen mag toelaten, exclusief het personeel. Alle aanwezigen moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden, behalve wanneer ze uit hetzelfde huishouden komen. Zorg voor gewassen handen. Wie ziek is blijft thuis. Deze regels zijn eigenlijk niet anders dan elders in de maatschappij.

Richtlijnen die zijn opgesteld door de trouwbranche

Imagine Event & Partyverhuur richt bruiloften in volgens de regels die alle aanbieders in de trouwbranche naleven. Dat betekent dus dat we zorgen voor 1,5 meter afstand tussen personen. Afhankelijk van de geldende restricties op elk moment is er bijvoorbeeld wel of geen diner bij de plechtigheid. Anders is er een trouwceremonie en een toast. Ook trouwlocaties spelen hier een rol in, dus kijk dit wel ook altijd goed na.

De ontwikkelingen blijven volgen

Omdat Imagine Event & Partyverhuur erop ingericht is om snel te schakelen, is het ook gemakkelijk mogelijk om bruiloften aan te passen naar de dan geldende restricties en richtlijnen. We volgen de regels van het RIVM, maar zitten wel ook vol goede ideeën die hier goed in passen. In alle opzichten kunnen we de organisatie dus uit handen nemen. Bovendien komt er een moment waarop de situatie onder controle is en alle regels misschien wel helemaal worden losgelaten.

Wat zijn de mogelijkheden voor een Coronabruiloft?

Er zijn natuurlijk al mogelijkheden voor een coronabruiloft binnen de regels zoals die nu zijn. Denk dan aan een kleine ceremonie. Je kunt op een veilige manier je haar en make-up laten doen. Daar gelden namelijk ook hygiëneregels voor. Er zijn mogelijkheden om een fotoshoot te doen als bruidspaar. Je kunt eten laten bezorgen op een thuislocatie. Je mag tegenwoordig een klein aantal bezoekers ontvangen. Laat dan je huis mooi versieren en heb een bruiloftsdiner op deze manier. In de toekomst zijn kleine diners op locatie mogelijk ook weer toegestaan. Kijk of je locatie hiervoor toereikend is.

Checklist: Wat heb je nodig voor een 1,5 meter bruiloft / Coronabruiloft?

Om er zeker van te zijn dat je een leuke en complete dag hebt op je bruiloft, heeft Imagine Event & Partyverhuur een checklist voor je opgesteld waardoor je er zeker van kan zijn dat je een leuke 1,5 meter-bruiloft kunt hebben.

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Je hebt wat meer taken erbij gekregen in de voorbereiding. Je moet goed communiceren over wat wel en wat niet mag tijdens de bruiloft. Misschien is het slimmer om dit uit handen te geven aan Imagine Event & Partyverhuur Wel mogen haarstylistes en make-upartiesten weer aan het werk. Daar kan je dus wel mee aan de slag. Let wel op dat de hygiënevoorschriften worden nageleefd. Let ook op dat 1,5 meter altijd en overal geldt. Ook in je woning en andere ruimtes waar jullie komen op deze dag.

2. De fotoshoot

De fotoshoot is één van de weinige elementen van de dag die nog gewoon hetzelfde is gebleven. Je kunt namelijk prima met de fotograaf op 1,5 meter werken en toch de best mogelijke foto’s maken.

3. De ceremonie op 1,5 meter

Zorg dat de 1,5 meter makkelijk te verzorgen is. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat de gasten gemakkelijk op deze afstand moeten kunnen zitten. Behalve wanneer ze uit hetzelfde huishouden komen. Let hier dus ook direct al op als je de indeling maakt. Imagine Event & Partyverhuur kan je hier goed bij helpen.

4. De toast en de taart

Kijk even hoe de regels zijn waar het gaat om de taart en de toast. Is dit geen probleem op locatie of in de gemeente? Dan is het wel belangrijk dat je dit nog altijd doet met de 1,5 en de hygiëne vooropgesteld. Laat de taart aansnijden en serveren op een slimme manier. Of kies voor een alternatief voor de taart.

Ruim 300 artikelen

Geluidsinstallatie huren bij de ene leverancier, houten vloer bij de andere? Niet nodig! Met ons uitgebreide aanbod aan feest benodigdheden huurt u rechtstreeks alles wat u nodig heeft.

24/7 bereikbaar

Wij zijn er voor onze klanten. Altijd en overal. Dag en nacht. Razendsnel schakelen voor last-minute partyverhuur? Laat ook dat maar aan ons over!

100% kwaliteit

Kwaliteit telt. Daarom werken we alleen met de allerbeste apparatuur en materialen. Bovendien controleren en testen we deze na elk gebruik. Zo bent u altijd zeker van producten die 100% werken!

Waarom Imagine?

Heeft u iets te vieren?

Bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten en festivals. We verzorgen ze al meer dan 20 jaar. Daarom weten we precies wat u nodig heeft om een knaller van een evenement te organiseren! Zelf, of met onze hulp. Want behalve partyverhuur van o.a. licht- en geluidsets, microfoons, mengpanelen, rookmachines, plasmaschermen, videowalls, partytenten, meubilair, aggregaten, kassa units, lichtmasten, dranghekken, beveiligingsmaterialen en toiletten, kunt u ook de complete planning, organisatie en realisatie van uw evenement aan ons overlaten. Omdat we centraal in Midden-Nederland direct aan de A15 te vinden zijn, kunt u ons makkelijk bereiken vanuit het hele land, want we zijn vlakbij Gorinchem, Leerdam, Geldermalsen, Tiel en Den Bosch gevestigd. Natuurlijk bezorgen we alle feestbenodigdheden ook met veel liefde in elke (uit)hoek van Nederland!