Historie

Een kijkje in hoe het allemaal begon…

 • 1958

  Ruim 60 jaar terug, op 6 juni 1958, start Jan de Fockert zijn bedrijf Fockert Electro. Vanuit Herwijnen helpt hij ondernemingen en particulieren binnen en buiten de regio met alles wat met elektrotechniek te maken heeft. Eerst alleen, maar al snel groeit zijn eenmanszaak uit tot een bedrijf met een team gedreven medewerkers.

 • 1981

  Peter, de zoon van Jan, start bij Fockert Electro. Samen timmeren ze hard aan de weg. En met succes, want vijf jaar later vormt de oprichting van een nieuwe bedrijfstak een belangrijke mijlpaal.

 • 1986

  Glasvezel staat nog in de kinderschoenen. De mannen van Fockert zien enorme kansen en richten voor deze nieuwe specialisatie Fockert Glasvezeltechniek op. Het is een belangrijke stap in de succesvolle groei van het bedrijf. Installateurs van Fockert Glasvezeltechniek werken aan grote glasvezelprojecten over de hele wereld.

 • 1998

  Peter neemt het stokje over van zijn vader. Zijn ambities om het bedrijf nog verder uit te bouwen zijn onverminderd groot. Zijn pijlen richt hij op de evenementenbranche. De lampjes op feestjes en de lichtshow die hij zelf als tiener bediende vervangt hij door professionele showverlichting en geluidssets. Opnieuw ontstaat een nieuwe specialisatie, die razendsnel groeit. Onder de naam Imagine Dance Events (het huidige Imagine Event & Partyverhuur) verzorgt het team een groot aantal feesten en evenementen in de regio. Later breiden de activiteiten zich uit met de verhuur van een groot assortiment feestbenodigdheden en apparatuur.

 • 2021

  Imagine Event & Partyverhuur vormt samen met Fockert Electro en Fockert Glasvezeltechniek een bedrijvengroep met zo’n 30 medewerkers. Met grote naamsbekendheid in Midden-Nederland en daarbuiten, is De Fockert actief door het hele land. En plannen voor de toekomst? Die zijn continu in ontwikkeling!

0